Editor de continguts

SOREA presenta la gestió avançada del clavegueram amb una jornada a Rubí

Sorea ha organitzat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí, la jornada tècnica “La Gestió Avançada del Clavegueram: una nova proposta de manteniment integral”. La jornada celebrada avui al Museu Municipal Castell (MMUC) de Rubí, ha comptat amb la intervenció de l’Alcaldessa de Rubí, la Sra. Anna Maria Martínez i el Regidor de Medi Ambient, el Sr. Moisés Rodríguez.

Aquesta jornada ha estat dirigida als Tècnics Municipals i Regidors d’Ajuntaments de Catalunya i el seu objectiu ha estat presentar en què consisteix la gestió avançada en el manteniment de la xarxa de clavegueram i els avantatges que comporta pels municipis a nivell d’eficiència, sostenibilitat i transparència. Aquesta nova proposta de gestió permet assegurar un millor estat de neteja de la xarxa, optimitzant els costos de manteniment. Aplicant aquesta metodologia, que fa ús de tecnologies més netes i eficients, s’aconsegueix una reducció de la petjada de carboni de més del 70%.

També s’ha realitzat una taula rodona, moderada pel director d’operacions de Sorea a Catalunya, Xavier Garcés, on s’han explicat les experiències reals de tres municipis catalans que han implementat aquesta nova metodologia de gestió. Per donar fi a la jornada, s’ha fet una demostració amb drons, els quals permeten obtenir imatges de l’interior de canonades i dipòsits enterrats minimitzant els riscos pel personal de manteniment. S’han presentat també altres tecnologies novedoses com són els camions recirculadors, que poden reduir en un 80% el consum d’aigua.

La jornada ha comptat amb la participació de 85 assistents de diferents municipis d’arreu de Catalunya, entre els que hi havia enginyers, tècnics municipals i regidors.