Editor de continguts

Bones práctiques per celebrar el dia mundial de la seguretat i la salut en el treball

Avui, 28 d’abril, se celebra el Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball i a Sorea hem volgut celebrar aquest dia distribuint entre els treballadors un targetó sobre bones pràctiques en salut postural amb diversos estiraments per tal de mantenir la flexibilitat de la musculatura i evitar tendinitis, molèsties a les articulacions i estrebades musculars.

En aquest targetó, elaborat pel Departament de Prevenció de Riscos Laborals de Sorea, hi apareixen estiraments recomanats per a les zones del cos més propenses a carregar tensió. Aquests estiraments són recomanables per als diferents llocs de treball que trobem a l’empresa, aplicables tant per part del personal d’oficina com per als professionals de millora i manteniment de la xarxa a peu de carrer.

D’altra banda, i també per celebrar aquest dia, Sorea va organitzar la tercera convocatòria del Concurs de Seguretat i Salut a Catalunya i Balears. L'objectiu d'aquest concurs és mostrar les mesures de seguretat emprades pels treballadors a través de vídeos gravats per ells mateixos. En total, s'han rebut 42 vídeos filmats per 93 empleats.

El jurat, format pel Director General de Sorea, Francesc Mayné, el Director d'Operacions, Xavier Garcés, el Director de RRHH, Josep Bonet i Miquel Garcia, director de Seguretat i Salut Laboral i Sistemes de Gestió d'Agbar, ha atorgat el primer premi a Miguel Ángel Martínez, Juan Manuel Delgado i Marc Ferrer, operaris de clavegueram de Sorea a Rubí, pel seu vídeo sobre “Treball segur a l'interior d'un espai confinat”.

Sorea vetllem per la seguretat i salut dels treballadors, realitzant formacions periòdiques sobre prevenció de riscos laborals per tal de recordar les mesures i actualitzar les eines de seguretat i salut entre els treballadors més exposats als riscos laborals, com són els operaris i tècnics de plantes de tractament.