Editor de continguts

SOREA participarà al Delta Birding Festival amb el Programa Ambiental de Voluntariat Biobserva

La quarta edició de l’únic festival ornitològic que se celebra a Catalunya tindrà lloc a MónNatura Delta (Delta de l’Ebre) del 22 al 24 de setembre.

Sorea ens descobreix un projecte, pioner i innovador, de voluntariat ambiental corporatiu basat en la ciència ciutadana. Els voluntaris són treballadors de les empreses del grup Agbar que reporten les observacions ornitològiques fetes en els seus centres de treball. La web on es recullen les dades és pública (www.biobserva.com/agbar) i permet consultar els ocells observats a les plantes de tractament d’aigua que gestiona la companyia.

El projecte s'ha creat amb la col·laboració de l'Institut Català d'Ornitologia i SEO Bird Life i té com a objectiu implicar als treballadors en la conservació de l’entorn natural així com aportar dades per a l'estudi dels ocells.

Durant el Delta Birding Festival tindrem l'oportunitat de gaudir del taller d'iniciació a la identificació d'ocells que estan rebent els treballadors d’Agbar i a més tindrem l'ocasió de conèixer una mica més a fons aquest interessant projecte que actualment està implantat a 35 municipis i a partir del 2018 s’estendrà a totes les instal·lacions del grup.

BiObserva ha organitzat un taller obert a tot el públic el dissabte dia 23, a les 16h, on reproduirà el tipus de formació que reben els voluntaris a l’empresa. Tot seguit hi haurà una visita exclusiva per convidats i col·laboradors de Sorea a l’aiguamoll de depuració de l’Embut on es posaran en pràctica els coneixements adquirits en el taller. Un ornitòleg i responsables d’Aquambiente explicaran com funciona aquesta infraestructura verda i quines actuacions s’estan fent de conservació de la biodiversitat.

Aquest any el Delta Birding Festival reforça les activitats a dos aiguamolls de depuració que gestiona Aquambiente: visita del Sons de la Natura, Canon Delta Foto Tour, taller de gravació de sons d’ocells i sortida amb guiatge per part d’un ornitòleg de reconegut prestigi el diumenge tarda. Un cop més els espais que gestiona el grup tindran una especial rellevància en les activitats del festival