Editor de continguts

Reafirmem el nostre compromís amb el món casteller

Aquest mes de juny, per segon any consecutiu, hem signat un conveni de col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) en virtut del qual contribuirem a afrontar part de la despesa de les assegurances per a les colles i els seus castellers i castelleres. L’acte de signatura va tenir lloc a l’Ajuntament de Valls, municipi emblemàtic de la tradició castellera.

L’acord, que té una durada d’un any, també contempla la provisió d’aigua en algunes de les actuacions de les colles castelleres (amb aigua de l’aixeta embotellada no comerciable), com són Santa Úrsula a Valls, la Festa Major a l’Arboç, la Diada de Santa Tecla a Tarragona o Sant Narcís a Girona, entre d’altres. D’altra banda, també inclou la nostra participació en les jornades de prevenció de lesions i de bones pràctiques que organitza la CCCC anualment. Aquestes jornades, impulsades pel Grup per al Foment de la Ciència i la Salut en el Món Casteller, se celebren cada any des del 1994 i permeten presentar les novetats quant a estudis i innovacions en aquest àmbit. El conveni també converteix SOREA en Patrocinador Oficial de la Coordinadora de Colles Castelleres i part de la marca «Castells».

L’alcalde de Valls, Albert Batet, va destacar que aquesta col·laboració és una aposta per la CCCC, un bé comú per a tots els castellers i castelleres perquè garanteix que hi pugui haver activitat castellera. Batet va emfasitzar que el fet casteller arriba a moltes famílies i representa un element dinamitzador i de cohesió social molt potent.

Per la seva banda, Francesc Mayné, conseller delegat de SOREA, gestora del servei d’aigua a Valls des de l’any 1986, va agrair a Batet que l’Ajuntament acollís la signatura d’aquest conveni, per la forta càrrega simbòlica que representa com a bressol de l’activitat castellera. A més, Mayné va assenyalar que SOREA comparteix els valors que representa el món casteller, de cooperació, esforç i sacrifici, i va manifestar la voluntat de donar continuïtat a aquesta col·laboració.

Finalment, Inés Solé, presidenta de la Coordinadora, va destacar la importància del fet que empreses privades facin una aposta per patrocinar el món casteller, per tal que les assegurances siguin sostenibles. Solé va destacar l’aposta de SOREA per les colles castelleres i pel territori perquè amb aquesta col·laboració es garanteix la salut del fet casteller.

Formada el 1989, la CCCC és una entitat que va néixer amb l’objectiu de vetllar pels interessos comuns de les colles castelleres, per fomentar el món casteller i, sobretot, per fer que els riscos inherents a l’activitat que duen a terme quedessin emparats sota la cobertura d’unes pòlisses adequades.

El conveni de patrocini amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya reafirma el compromís de SOREA amb la cultura tradicional i amb una expressió tan reconeguda del poble de Catalunya.