Editor de continguts

El servei municipal d'aigua de Granollers s'ha certificat segons la ISO 22000 de seguretat alimentaria

El servei municipal d’abastament d’aigua de Granollers, gestionat per SOREA, s’ha certificat segons la ISO 22000, que garanteix la gestió sanitària de la qualitat de l’aigua. Aquesta normativa internacional, de caràcter voluntari, és un estàndard mundial de seguretat alimentària que acredita que l'aigua subministrada al municipi té la mateixa garantia sanitària, i, per tant, la mateixa seguretat de consum, que qualsevol altre aliment.

A més, a diferència de la resta d'aliments, que únicament es poden controlar durant el procés de producció (fins a la sortida de la fàbrica), l'aigua també s’analitza durant el seu emmagatzematge i la seva distribució, fins que arriba a l'aixeta de tots els consumidors. Per això, l'aigua de consum és considerada el producte alimentari més controlat del món. Aquesta anàlisi, juntament amb la certificació de seguretat alimentària ISO 22000 de l'Organització Internacional per a la Normalització, que integra els principis de l’anàlisi de perills i punts crítics de control, permet oferir la màxima seguretat de consum als ciutadans de Granollers.

«La certificació ISO 22000 permet oferir la màxima seguretat de consum als ciutadans de Granollers»

Amb la implantació d’aquest sistema de gestió, l’abastament de Granollers disposa d’un model preventiu de gestió de riscos que, conjuntament amb la tecnologia existent per a la gestió diària de la xarxa d’abastament, el converteix en un referent entre els municipis que abasteixen aigua potable.

D’aquesta manera, Granollers es posiciona juntament amb Sitges, Vila-seca, Salou i Sant Cugat del Vallès entre els cinc municipis gestionats per Sorea amb aquest sistema de gestió i entre els pocs municipis catalans que disposen d’aquesta certificació.