Editor de continguts

Els joves del Masnou posen a punt la seva platja

En motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, el passat 6 de juny vam dur a terme una jornada esportiva i de conscienciació mediambiental a la platja d’Ocata (El Masnou, Maresme). Sota el lema L’Operació Blau, 275 alumnes de 4rt, 5è i 6è de primària de quatre escoles locals van recollir residus de la platja i posteriorment els van reciclar i pesar.

La jornada s’emmarca dins la campanya L’Efecte Blau, que pretén conscienciar la població de la necessitat de cuidar el medi ambient i mostrar com tots podem contribuir de diverses maneres a reduir l’impacte de la nostra activitat en l’entorn alhora que duem un estil de vida saludable. Els escolars van tenir un ajudant molt especial durant la neteja de la platja: el jugador de bàsquet internacional Ricky Rubio. L’esportista, natural del Masnou, va recollir residus amb els nens i nenes i després va parlar amb ells de les accions que tots podem dur a terme per cuidar el medi ambient: reduir la generació de residus, ús del transport públic, de la bici, mobilitat elèctrica, etc. Els escolars, per la seva banda, van tenir l’oportunitat d’establir un diàleg amb l’esportista explicant què fan ells per tenir cura de l’entorn. “Mai havia vist la platja tan neta”, va dir Rubio, qui va felicitar els alumnes de les escoles Marinada, Ocata, Lluís Millet i Sagrada Família per la bona feina feta durant el matí del passat dijous.

Els joves d’aquest municipi del Maresme també van participar en tallers de l’aigua on van aprendre com es depura i potabilitza l’aigua que beuen i utilitzen a casa, i també les propietats de sabor, color i olor. Un dels moments preferits dels nens i nenes va ser quan van poder entrar a l’aigua per practicar kayak, big paddle surf i body guard.