Editor de continguts

Col·laborem amb la iniciativa ‘Mou-te pel mar’ per impulsar la recollida de residus al mar i al litoral de la Costa Brava

 

 

Amb la interpel·lació “Et mous amb nosaltres per salvar el mar?” es va presentar a finals de setembre el projecte “Mou-te pel mar”, que impulsa la recollida de residus al mar i també per terra a través de la promoció de sortides de ‘plogging’ (córrer i netejar) i ‘eco-swimming’ (natació ecològica). Ambdues modalitats estan basades en la cura del medi ambient mentre es practica esport. La iniciativa està cofinançada per la Diputació de Girona, El Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i SOREA, i compta amb la col·laboració de les confraries de pescadors i municipis de la Costa Brava.

Mitjançant la difusió i promoció de sortides de ‘plogging’ i ‘eco-swimming’ a la Costa Brava a través de l’aplicació Twinapp, “Mou-te pel mar” vol sensibilitzar i conscienciar sobre la importància de la salut i de la cura del medi ambient. També es vol fer front a l’actual situació dels mars i oceans, que, segons dades publicades en mitjans especialitzats, ja acullen més de vuit milions de tones d’escombraries.

Xavier Ventayol, director territorial de SOREA a la zona nord de Catalunya, ha explicat que la sensibilització i la conscienciació dels ciutadans sobre el bon ús i la cura de l’aigua i del medi ambient amb campanyes, programes educatius i visites a les instal·lacions que gestiona la companyia són clau per fomentar l’ús responsable de l’aigua. I en aquest sentit, ha destacat “a SOREA som agents actius en la conscienciació ciutadana”. A més, ha assenyalat que “aquest projecte encaixa perfectament amb la nostra forma de col·laborar amb la protecció del medi i estem segurs que serà tot un èxit”.