Editor de continguts

Celebrem la Jornada de Portes Obertes a l'ETAP de Martorell

Organitzem una Jornada de Portes Obertes a la nova Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) de Martorell en motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Aigua. Un total de 150 alumnes de 5è de primària de les escoles Vicente Aleixandre, La Mercè i José Echegaray han visitat la infraestructura i han participat en un taller sobre el cicle urbà de l'aigua a Martorell en la recent estrenada Aula de l'Aigua que acull l'estació.

Educadores de l'Escola de l'Aigua han explicat als estudiants el cicle d'aquest bé bàsic al seu municipi i també han parlat del tractament que es duu a terme a la potabilitzadora. Els nens i nenes han participat en una activitat experimental a la mencionada Aula titulada “Incolora? Inodora? Insípida?”.

Fa un any que SOREA, empresa que gestiona la infraestructura, va iniciar les obres de construcció de l'ETAP amb l'objectiu de millorar significativament l'abastament d'aigua del municipi, concessió de la companyia des del 2009. La nova ETAP permetrà eliminar clorurs, ferro i manganès de l'aigua i, conseqüentment, el sistema es podrà tornar a abastir dels pous de l'aqüífer i no només dependre de la compra a Aigües del Ter Llobregat (ATLL).

SOREA ha creat l'espai pedagògic Aula de l'Aigua de forma coordinada amb els serveis educatius de l'Ajuntament i l'Escola de l'’Aigua per posar en valor el patrimoni mediambiental i hidràulic a través d'activitats que permetin conèixer de primera mà els ecosistemes, les infraestructures i els processos de gestió de l'aigua i el medi ambient. També es parteix d’una sensibilització orientada al canvi de comportament dels escolars i la ciutadania en general cap als recursos i ecosistemes, promovent actituds i valors que fomentin el gaudir respectuós de l'entorn urbà com natural.