Editor de continguts

Promovem el desenvolupament i la millora de la qualificació dels professionals del sector de l'aigua

A Sorea apostem per la transferència de coneixement que permeti incrementar les competències professionals dels joves dels territoris on desenvolupem la nostra activitat. En l’àmbit de la formació professional dual, la companyia participa juntament amb Ematsa i Comaigua, de la mà de l’Escola de l’Aigua, en el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Tècnic en xarxes, instal·lacions i estacions de tractament d’aigua a Catalunya que s’imparteix des del curs escolar 2014/2015 a l’Institut Pere Martell de Tarragona. A dia d’avui, està en curs la quarta edició del programa, i el 80% dels alumnes graduats en aquest cicle estan treballant o estan participant en processos de selecció de Sorea i empreses participades.

Aquest cicle també ha arribat aquest curs escolar al Vallès Oriental a través de l’Escola Municipal de Treball de Granollers, estenent el nostre compromís amb l’ocupabilitat i la productivitat del sector i la vinculació del servei de gestió de l’aigua al territori.

El cicle combina les activitats més típicament acadèmiques amb la formació pràctica i amb contingut curricular a la seu de les mateixes empreses col•laboradores. Té una durada de dos anys i el segon curs inclou pràctiques remunerades en aquestes empreses.

A banda de participar en la definició de cicles formatius - com en el cas del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Tècnic en xarxes-, a Sorea també impartim programes de formació oberts als professionals del sector, desenvolupem els continguts i recursos didàctics dels Certificats de Professionalitat corresponents, i promovem l’acreditació de competències professionals dels operaris en actiu. Tot plegat s’engloba en l’estratègia amb visió completa de la companyia d’integrar els diversos factors que afavoreixen la millora de la qualificació professional del sector de l’aigua.

Aquesta és una estratègia de llarg recorregut que està permetent a Sorea adaptar-se a l’entorn actual, caracteritzat per una economia de coneixement basada en la digitalització i la innovació permanent, i la necessitat de fer front als objectius de desenvolupament sostenible a nivell global.